Siirry suoraan sisältöön

Raportti Varusta Suomi! -hankkeesta

Se löytyi -mission seurakuntien ja uskovien varustamisvuosi 2021 sekä myös tämä vuosi 2022 ovat jo olleet todella ihmeellisiä. Kristityt ovat osoittaneet suurta tarvetta ja halua saada varusteet omien läheistensä evankeliointiin.

Uskovat ja seurakunnat ovat olleet valmiita lähtemään pois mukavuusalueiltaan käytäntöön, jännittäviin tapaamisiin ja evankeliumin keskusteluihin. Olemme saaneet tehdä sitä kirjaimellisesti yhdessä. Kokeneetkin kristityt ovat uudistuneet evankeliumin voimasta. Koulutettavat ovat saaneet käytännön tapaamisissa positiivisia kokemuksia ja aivan uuden innon ja taidon omien tuttujen tavoittamiseen.

XEE-koulutuksien Varusta Suomi! -hanke

Varusta Suomi! -hankkeessa lähdimme laajasti tukemaan ja varustamaan paikallisseurakuntia ympäri Suomen sekä varustamaan kristittyjä kohtaavaan ja tavoittavaan työhön, ystävyyteen, terveeseen kasvuun ja moninkertaistumiseen.

Hankkeen kautta olemme valtakunnallisen mediamission ‘Se löytyi’ yhteistyökumppani seurakuntien varustamisessa.

Hankkeen järjestäminen on sisältänyt yhteensä jo satoja alueellisia viikkorukouksia, esittelyitä, johtajien ja suunnitteluryhmän kokoontumisia, valmennuksia ja tiedottamista. Hankkeen toteuttamiseen on osallistunut yli sata tiiminvetäjää ympäri Suomen.

Olemme järjestäneet Varusta Suomi! -prosessin ja -viikonlopputapahtuman seuraavilla paikkakunnilla 2021-2022:
Varusta Espoo! 12.-14.2.2021
Varusta Lappi! (Rovaniemi) 16.-18.4.
Varusta Uusimaa! (Kerava) 28.-30.5.
Varusta Lahti! 11.-13.6.
Varusta Turku! 14.8.
Varusta Helsinki! 27.-29.8.
Varusta Vantaa! 17.-19.9.
Varusta Seinäjoki! 24.-26.9.
Varusta Espoo! II 1.-3.10.
Varusta Helsinki! II 5.-7.11.
Varusta Tampere! 4.-6.2.2022

Viikonlopuissa jokaisella tiimillä oli kolme käytännönharjoittelua läheistensä ja tuttujensa kanssa sekä käytäntöä tukevaa opetusta, yhteyttä läpi kirkkokuntarajojen ja yhteisiä palautekokoontumisia.

Yhteensä koulutuksissa on varustettu noin 300 uskovaa yli 100 tiiminvetäjän voimin. Joukossa on ilahduttavasti myös paljon seurakuntien johtajia, pastoreita ja muita kristittyjä johtajia. Varustettavia on ollut noin 100 seurakunnasta ympäri Suomen.

Viikonloppukoulutusten lisäksi suurin yksittäinen ponnistus VS!-hankkeessa oli valtakunnallinen 15-viikkoinen XEE-koulutus, jossa oli noin 80 osallistujaa eri puolilta Suomea. Heitä oli yhteensä noin 30 paikkakunnalta Helsingistä Kittilään ja Kokkolasta Joensuuhun.

Lisäksi olemme järjestäneet muita XEE-koulutuksia ja mm. englanninkielisen 15-viikkoisen koulutuksen, johon osallistui maahanmuuttajia Suomesta sekä koulutettavat Hollannista ja Belgiasta, jotka ovat sen jälkeen jo aloittaneet siellä paikalliset koulutukset.

Tampereella on tänä keväänä ollut jokaviikkoinen pitkä XEE-koulutus, jossa on mukana 18 pastoria, pappia ja seurakuntien avainhenkilöä sekä heitä palvelemassa 12 tiiminvetäjää. 18 koulutettua toimivat ensi syksynä opettajina ja tiiminvetäjinä Tampereen seuraavassa pitkässä koulutuksessa. Näin todistajien määrä kasvaa ja moninkertaistuu Tampereella.

Rukoile ja ota oma paikkakuntasi mukaan varustamiseen!

Kaikkien näiden koulutusten sadoissa lämminhenkisissä tapaamisissa evankeliumi on keskusteltu ja kerrottu jo noin tuhannelle läheiselle reilun vuoden aikana. Käytännönharjoittelutapaamiset ovat olleet ystäviemme kodeissa sekä kahviloissa, ravintoloissa, seurakuntien tiloissa ja etätapaamisina. Kauimmat etäkäytännönharjoittelut suuntautuivat tuttujen luokse Ruotsiin, Hollantiin, Englantiin, Albaniaan ja Italiaan Välimeren rannikolle erään laivan 8-henkiselle miehistölle.

Toista sataa koulutettavien läheistä on tullut uskoon ymmärrettyään koko evankeliumin. Heistä suurinta osaa on lähdetty kasvattamaan uskossa, tekemään opetuslapsia ja johdattamaan koulutettavien paikallisseurakuntien yhteyteen. Iso joukko tuttujamme on myös ratkaisun äärellä.

Kaikkien kaikkiaan Se löytyi -missio on ollut jo nyt meille varustajille ja varustettaville todella innostavaa aikaa. Varsin moni on sanonut Varusta Suomi! -hankkeen myötä eläneensä elämänsä parasta aikaa. Olemme nähneet, kuinka evankeliumi kiinnostaa ja koskettaa omia läheisiämme, ja se toimii. Sekä me uskovat että uskoontulleet läheisemme saamme iloiten todeta: ”Se löytyi!”

Nyt kannattaa kaikkien lähteä liikkeelle ja varustautumaan. Ota rohkea uskon askel ja tule koulutuksiimme varustautumaan.

Tämän vuoden aikana VS!-viikonloppuja ja XEE-koulutuksia on tulossa mm. Forssaan, Rovaniemelle, Meri-Lappiin, Saloon, Seinäjoelle, Tampereelle, Turkuun, Lahteen, Hämeenlinnaan, Kokkolaan, eri puolille pääkaupunkiseutua ja loppuvuodesta jälleen myös valtakunnallinen pitkä XEE-koulutus lokakuusta tammikuuhun. Tervetuloa!

Toni Linjama, toiminnanjohtaja
&
Varusta Suomi!- ja XEE-kouluttajien tiimi