Siirry suoraan sisältöön

Satoja koulutettuja Varusta Suomi! -kampanjassa

Olemme järjestäneet reilun vuoden aikana 11 Varusta Suomi! -koulutustapahtumaa eri paikkakunnilla. Noin 300 koulutettavaa on saanut viikonlopuissa taitoja ja tärkeitä käytännön kokemuksia läheisten ja tuttujen kohtaamisesta evankeliumin kanssa. Tiiminvetäjät mukaan lukien n. 450 kristittyä on ollut liikkeellä Jeesuksen asialla kohdaten viikonloppujen aikana parituntisissa keskusteluissa vähintään yhtä monta ei-uskovaa, kolmen hengen tiimeissä.

Varusta Suomi! -viikonlopuista on syntynyt upeita prosesseja. Monet osallistujat ovat lähteneet pitkille XEE-kursseille oppimaan lisää luontevista evankeliumin keskusteluista ja tavoittamaan omia läheisiään ja ystäviään. Koulutetut ovat jatkaneet tiiminvetäjinä uusilla XEE-kursseilla, ja näin eri paikkakunnilla on käynnistynyt aktiivista Jeesuksen todistajien moninkertaistumista. Viikonloppukoulutuksissa uskoon tulleiden n. 35-40 henkilön kanssa on pyritty jatkamaan uskon kasvun ja opetuslapseuttamisen prosesseja.

Yhtenä merkittävimpänä hedelmänä Varusta Suomi! -viikonlopuista alkoi valtakunnallinen XEE Plus -kurssi, joka pidettiin syksyn 2021 ja talven 2022 aikana. Siinä oli 15 viikon ajan mukana yli 80 uskovaa, jotka 2-3 hengen tiimeinä tapasivat yli 350 henkilöä lähinnä omista elinpiireistään ja keskustelivat uskonasioista. Yli 40 ihmistä rukoili pelastusrukouksen, ja heitä lähdettiin tukemaan uskon kasvussa.

Koulutuksiin on vuoden aikana osallistunut monia pastoreita ja seurakuntien työntekijöitä. Heillä on syttynyt tuore näky seurakuntansa varustamisesta evankeliointiin ja opetuslapseuteen. 

Varusta Suomi! -kampanjan kautta XEE palvelee erityisesti syksyn 2022 Se löytyi -mediamissiota seurakuntien varustajana, mutta kampanja jatkuu vuoteen 2025 saakka auttaen seurakuntia syvemmin ydintehtävänsä toteuttamisessa.

Toteutuneita Varusta Suomi! -koulutuksia 2021-22:

Varusta Espoo! 12.-14.2.2021
Varusta Lappi! (Rovaniemi) 16.-18.4.
Varusta Uusimaa! (Kerava) 28.-30.5.
Varusta Lahti! 11.-13.6.
Varusta Turku! 14.8.
Varusta Helsinki! 27.-29.8.
Varusta Vantaa! 17.-19.9.
Varusta Seinäjoki! 24.-26.9.
Varusta Espoo! II 1.-3.10.
Varusta Helsinki! II 5.-7.11.2021
Varusta Tampere! 4.-6.2.2022
Varusta Forssa! 13.-15.5.

Palautetta varustamisviikonloppujen osallistujilta:

”Sain paljon innostusta ja uusia ajatuksia evankelioinnin mahdollisuudesta. Samoin mahtavia työkaluja siihen, miten voi keskustelua viedä oikeaan suuntaan. Hyviä kysymyksiä, hyviä tarinoita. Monta juttua, josta on ollut vuosia osaton.”

”Viikonlopun koulutus antoi erittäin hyviä vihjeitä siihen kuinka luontevasti kertoa uskostaan läheisille. En ollut aikaisemmin ajatellut kuinka tärkeää on kuunnella toista ja tätä kautta johdattaa henkilö suurten ja tärkeiden kysymysten äärelle.”

”Oivalsin, että omien verkostojen kartoittaminen, tapaamisten sopiminen ja keskustelujen käyminen ja niihin liittyvä jälkihoito voi olla ihan systemaattista ja tavoitteellista (arki)työtä, joka kuitenkin toteutuu Jumalan johdatuksessa ja johon voi hengellisesti valmistautua.”

”Täytyy alkaa aktiivisemmin solmia ystävyyssuhteita sukulaisiin, naapureihin ja ystäviin, niin että voi kertoa heille myös evankeliumia, kun sopiva hetki koittaa.”

”Otan yhteyttä seurakuntamme jäseniin ja innostan heitä mukaan järjestämään yhteisiä tapaamisia/keskusteluja ei-uskovien kanssa.”

”Evankeliumin yksinkertaisuus pysäytti ja se kuinka vähän jaamme yksinkertaista evankeliumia arjessamme. Kaksi olettamuksen kuplaa puhkesi: Se etteivät ihmiset haluaisi jutella Jeesuksesta ja se, että ihmiset jo tietäisivät ja ymmärtäisivät, että Jeesus on ainoa tie pelastukseen.”

”Viikonloppu antoi näkyä, rohkeutta ja uskoa alkaa itse tavoittaa läheisiä, ei vain rukoilla Jumalaa lähettämään toisia luokseen. Motivaatiota ja työkaluja opetuslapseuttamiseen = moninkertaistamista.”

”Sain välineitä erityisesti lähipiirin kohtaamiseen ja evankeliumin tuomiseen heille! Rohkaisua! Hyvä konsepti, jota tahdon hyödyntää!”

”Haluan jatkaa lähipiirin ihmisten kohtaamista niin, että kaikki saavat kuulla evankeliumin ymmärrettävällä tavalla ja tulla opetuslapsiksi.”

”Olen ollut 27 vuotta pappina ja sitä ennen 20 vuotta uskossa. Tänä viikonloppuna tajusin, etten osaa kertoa evankeliumia niin, että joku voi sen ymmärtää. On noloa tunnustaa se tässä satojen ihmisten edessä. Nyt näen, että XEE-kurssilla saa työkaluja selättää tilanteet, joissa en ole osannut kunnolla vastata, kun joku on kysynyt uskosta. Uskon, että tulevien viikkojen aikana kurssi tulee ihan taatusti olemaan viikon kohokohta.”

Avainsanat: