Siirry suoraan sisältöön
Asian ytimessä

Palvelumme

Mitä tarjoamme?

Koulutukset

Esittelemme täällä XEE:n tarjoamat palvelut, jotka ovat pitkälti evankelioinnin ja opetuslapseuttamisen tueksi tarkoitettuja koulutuksia. Koulutuksemme sopivat kaikille evankelioinnista kiinnostuneille, mutta kohdennamme osan palveluistamme seurakuntien vastuunkantajille. Mikäli kiinnostuit, voit ottaa yhteyttä työntekijöihimme. Voit myös tarkistaa kalenterista tulevat koulutuksemme. Täytä materiaalitilauslomake, kun aloitat XEE-kurssin.

Valmiina haasteeseen?

XEE-koulutus

Aktivoi itsesi ja koko seurakunta toteuttamaan lähetyskäskyä arjessa!

XEE on intoa ja iloa pursuva koulutus, jonka aikana kurssilaiset pääsevät kertomaan evankeliumia läheisilleen. XEE pureutuu uskonelämän ja evankeliumin ytimeen käytännön tasolla. Haasteet ja panokset ovat kovia, mutta palkinnot sitäkin suurempia. Olemme saaneet nähdä kurssien aikana monien johdattavan omia perheenjäseniään ja tuttujaan uskon tielle.

Emme halua vain itse kokea näitä siunaavia ja innostavia hetkiä: me varustamme seurakuntanne omat vastuunkantajat järjestämään XEE-koulutuksia itsenäisesti. He taas kouluttavat seurakuntalaisia 12-viikkoisella XEE-kurssilla tai 14-15-viikkoisella XEE Plus -kurssilla elämään todistavaa elämää. Koulutuksen läpäisseistä tulee uusia tiiminvetäjiä ja pian myös kouluttajia. Parhaassa tapauksessa XEE:stä tulee seurakuntanne jatkuvaa toimintaa, jota innokkaat arkipäivän evankelistat ylläpitävät.

Koulutuksen ikäraja on 14 vuotta.

Täytä materiaalitilauslomake, kun aloitat XEE-kurssin.

Evankeliointia matalalla kynnyksellä?

Kerro Uskostasi -päivä

Innostutaan yhdessä evankeliumista!

Vapaaehtoisista XEE-tiiminvetäjistä koottu ryhmä tulee pyynnöstäsi pitämään Kerro Uskostasi -päivän seurakuntaasi. Päivä on avoin kaikille, ja sen tarkoitus on innostaa ja herättää seurakuntalaisissa halu evankelioida. Päivän lopullinen tavoite on XEE kurssin käynnistäminen seurakunnassa. Kerro Uskostasi -päivä palvelee tarkoitustaan parhaiten, jos seurakunnassa on XEE-koulutuksen tai XEE-klinikan käyneitä henkilöitä, jotka ovat valmiita aloittamaan kouluttamisen seurakunnassaan.

Päivän aikana vetäjät kertovat henkilökohtaisia kokemuksia uskoontulosta ja evankelioinnista, antavat maistiaisia XEE-koulutuksen sisällöstä ja esittelevät kurssin. Päivän kohokohtana kaikki halukkaat pääsevät toimeen kokeneiden tiiminvetäjien johdolla. Ihmisten kohtaaminen tuottaa parhaimmat tulokset, jos seurakuntalaiset ovat sopineet tapaamisia etukäteen tuttaviensa tai sukulaistensa luokse. Lopuksi palaamme takaisin kokouspaikkaan ja jaamme innostavat kokemukset koko porukan kanssa.

XEE-kouluttajaksi?

XEE-klinikka

Lähtisinkö XEE-kouluttajaksi?

XEE-klinikka on tarkoitettu seurakuntatyöntekijöille, vastuunkantajille ja johtoryhmälle. Se muodostuu kahdesta intensiivisestä viikonlopusta ja välitehtävistä. Klinikka antaa paikallisseurakunnan vastuunkantajille valmiuden aloittaa 12-15-viikkoisten XEE-kurssien pitämisen.

Klinikalta valmistuu tiiminvetäjäksi ja XEE-opettajaksi, ja se tähtää 12-viikkoisten XEE-kurssien tai 15-viikkoisten XEE Plus -kurssien omatoimiseen järjestämiseen seurakunnassasi. Työntekijämme ovat tukenanne kurssien järjestämisessä, kunnes itsenäinen kurssien järjestäminen onnistuu. XEE-klinikan hinta on 80 € / henkilö.

Sain viedä seurakuntalaiset yhteisön keskelle, moninkertaistaa todistajia ja mobilisoida koko seurakuntaa.
– Johtava pastori


XEE:ssä kaikki on ollut innostavaa. Odotan kovasti pääseväni opettamaan muitakin.
– Johtava pastori

Miten saisin selville seurakuntani tilan?

Syke

Mittaa seurakuntasi Syke!

Syke on kansainvälisen Multiplication Network (Red de Multiplicacion) -järjestön kehittämä työkalu. Kyselytutkimus on erinomainen työkalu jokaisen seurakunnan johdolle, joka tahtoo tarkastella seurakuntansa vahvuuksia ja heikkouksia objektiivisesti. Se on monipuolinen, nopea ja tehokas tapa selvittää seurakuntasi elinvoimaisuus.

Syke on työntekijämme ohjaama itsearviointi, joka voidaan tehdä haluamallesi otannalle seurakunnasta (esim. johtoryhmä, vastuunkantajat tai koko seurakunta). Alustus, itse testi ja arviointi kestävät n. 2 tuntia otannan suuruudesta riippumatta.

Kyselytutkimus selventää useita seurakunnan osa-alueita hallinnollisista asioista moninkertaistuvan johtajuuden kautta seurakuntaelämään ja seurakunnan missioon. Tulkitsemme tulokset ja käymme ne yhdessä kanssanne läpi. Tarpeen vaatiessa voimme lähteä kanssanne yhdessä parantamaan seurakuntanne elinvoimaisuutta ennen kaikkea lähetyskäskyn kokonaisvaltaisessa toteuttamisessa: todistamisessa, ulospäin suuntautumisessa, uusien uskovien kasvattamisessa ja varustamisessa.

Syke-työkalu on erinomainen ja osuu paremmin maaliin kuin mikään tähän asti tutustumani seurakunnan kasvua ja elinvoimaisuutta mittaava työkalu tai itsearviointi.

Toni Linjama, XEE:n toiminnanjohtaja

Evankeliumi lapsentajuisesti?

Toivon Polku -raamattukerho

Evankeliumi kuuluu myös lapsille!

Toivon Polku on 7–12-vuotiaille lapsille tarkoitettu toiminnallinen raamattu- ja evankeliumikerho. 12-viikkoisen kerhon aikana lapset oppivat tuntemaan Raamatun keskeisimmät käsitteet: Jumala, Jeesus, taivas, synti, pelastus… Oppimisen ja muistamisen apuvälineinä käytytään mm. leikkiä, liikuntaa, musiikkia, tarinoita, draamaa ja askartelua.

Toivon polku -raamattukerho on tarkoitettu seurakunnan omien lapsi- ja nuorisotyöntekijöiden järjestettäväksi. XEE varustaa kerhon pitäjät Toivon Polku -opettajakoulutuksessa.

Nää käsiliikkeet on hyvät kun muistaa paremmin asiat.
– Kurssille osallistunut lapsi

 

Näytelmät on kivoja kun niissä saa esiintyä ja olla itse mukana.
– Poika, Hyvinkää

Raamattukerhon vetäjäksi?

Toivon polku - opettajakoulutus

Haluaisitko oppia kertomaan lapsille ilosanoman Jeesuksesta ymmärrettävällä ja innostavalla tavalla?

Toivon Polku -ohjaajakoulutus on suunnattu ensisijaisesti seurakunnan lapsi- ja nuorisotyön vastuunkantajille sekä vapaaehtoisille. Opettajakoulutus kestää kaksi viikonloppua, ja sen aikana saat valmiudet pitää Toivon Polku -raamattukerhoa lapsille.

Koulutuksessa opit kertomaan evankeliumin 7-12-vuotiaille lapsille leikin, liikunnan, musiikin, tarinoiden, draaman ja askartelun keinoja käyttäen. Tutustut samalla Toivon Polku -raamattukerhon 12-viikkoisen ohjelmaan, jota seuraamalla Raamatun ydinasiat opetetaan lapsentajuisella tavalla.

Kivoja, aktiivisia tapoja harjoitella raamatunjakeita.
– Kristiina

Ymmärtääkö hän, mistä puhun?

Come & See

Kuinka välittää evankeliumi kulttuuritaustojen rajojen yli?

Suomessa voi jo tänä päivänä kohdata erilaisista etnisistä, uskonnollisista tai kulttuuritaustoista tulevia ihmisiä. Kristinuskon peruskäsitteet eivät ole heille tuttuja kuten (vielä) suurella osalla kantasuomalaisista, eivätkä he välttämättä ole kuulleet sanomaa Jeesuksesta lainkaan. Tämä tulee muistaa, kun kertoo heille sanomaa Jeesuksesta.

Come & See -koulutus on räätälöity työkalu erityisesti muslimitaustaisten ihmisten kohtaamisiin. Koulutuksessa käydään läpi asioita, joita meidän on tarpeen tietää islaminuskon kulttuurista ja siitä, miten sen piirissä suhtaudutaan Jeesukseen.