Siirry suoraan sisältöön

Jumalan tuulet puhaltavat Lapissa!

Kirjoittaja: Sanna Haaparanta

Huhtikuussa järjestettiin Varusta Lappi! – viikonlopputapahtuma, jota operoitiin Zoomin avulla Rovaniemeltä käsin. Tapahtumaan osallistui lappalaisia seurakuntia kuudelta paikkakunnalta yli seurakuntarajojen. Viikonloppu oli onnistunut monin tavoin — erityisesti oli upeaa nähdä, miten Kristuksen ruumis palvelee yhdessä ydintehtävässään.

Viikonlopun aikana kohdattiin käytännön harjoitteluissa seurakuntalaisten elinpiirejä eli ystäviä, perheenjäseniä ja sukulaisia. Tapaamisiin mentiin tiimeissä tiiminvetäjän johtamana. Kokemukset kohtaamisista ja evankeliumin kertomisesta saivat uutta nostetta, ja moni osallistujista tuli rohkaistuksi.  Viikonlopun aikana sain itse olla tiimini kanssa todistamassa uudestisyntymisen ihmettä. Yhtä paljon ilahdutti ja kosketti katsella, miten evankeliumi muuttaa meitä krisittyjä, kun olemme liikkeellä ilosanoman kanssa!

Olen kantanut useita vuosia sydämessäni näkyä: ”Lappi Kristukselle!” Näky vain voimistui viime vuosien teologian opintojen äärellä, jotka sain kesän kynnyksellä päätökseen. Olen unelmoinut, että jokainen Lapin seurakunta toteuttaisi sen ydintehtävää tavoittaen myös elipiirinsä. Ymmärrän, että tuota näkyä en voi yksin totetuttaa. Niinpä on viisasta (ja ainoa mahdollisuus) varustaa Kristuksen seurakunta siihen tehtävään.

Salla-tunturi. Kuva: Sanna Haaparanta

Palasin vastikään aktiosta Itä-Lapin seuduilta, jossa tiimin kanssa varustauduimme myös evankeliumin kertomiseen ja todistamiseen opiskelemalla mm. yhteyden luomisen taitoja ja evankeliumin kertomista ymmärettävällä tavalla. Oli upea huomata paikallisten ihmisten avoimuus, ihmiset ovat valmiimpia keskustelemaan Jumalasta ja uskosta kuin saatamme itse olettaa.

Kiertelimme myös Suomen sotahistorian merkittävillä paikoilla. Erityisesti minuun teki vaikutuksen Salpa-aseman betonikorsut Kemijärven alueella. Korsun seinällä roikkui ylipäällikön päiväkäsky, jossa hän kiitti jokaista, joka oli antanut panoksensa maan puolustamiseen. Mannerheimin viesti oli muun muassa yksimielisyyden säilyttäminen sekä epäitsekkääseen työhön ryhtyminen, jotta maa pystyi selviytymään sen ajan myrskyistä ja turvata sen, että valtakunta säilyisi. Jäin miettimään sitä, että jokaista miestä ja naista on tarvittu Suomen maan puolustamiseen. Se laittoi miettimään, olenko valmis puolustamaan evankeliumia maassamme, maksoi mitä maksoi.

Salpa-aseman betonikorsut. Seinällä ylipäällikön päiväkäsky no. 137. Kuva: Sanna Haaparanta

Olen nyt asettunut Rovaniemelle, ja aloitan pastoriopintoihini liittyvän valtakirjavuoden. Innolla odotan, että nyt pääsee tekemään käytännön teologiaa ja evankeliumin työtä. Kulunut vuosi XEE-työn merkeissä on vakuuttanut minua siitä, että Lapissa on nyt otollinen aika lähteä liikkeelle ja Lapin erämaissa on huutava tarve evankeliumille. Haluankin olla kutsumassa ja rohkaisemassa sinua liittymään yhteiseen rintamaan Lapin ja evankeliumin puolesta, voittamaan Lappia Kristukselle!

Huhtikuun Varusta Lappi! – tapahtuma poiki hyvää hedelmää. Seurakuntien toiveesta elo-syyskuun vaihteessa järjestetään Rovaniemellä hybridinä (lähi-ja etäopetuksena) XEE- opettajakoulutus (20-22.8 & 3-5.9), joka varustaa sinut tiiminvetäjäksi. Koulutus avaa mahdollisuuden osallistua tiiminvetäjänä kansalliseen XEE- koulutukseen, joka totetutetaan lokakuusta alkaen aina vuoden vaihteen yli. Opettajakoulutuksen jälkeen voi myös aloittaa seurakunnassa XEE-koulutuksen. Näin pääsee hyvään alkuun seurakunnan varustamisessa evankeliumin työhön ja todistajan tehtävään.

Ilmottaudu rohkeasti mukaan opettajakoulutukseen ja lähde varustamaan seurakuntaasi palvelemaan sen ydintehtävässä! Ilmouttaudu mukaan tästä.


Terveisin Lapin aluetyöntekijä ja XEE-kouluttaja Sanna Haaparanta