Siirry suoraan sisältöön

Varusta Espoo! -viikonlopusta Varusta Lappi! -viikonloppuun

Kirjoittaja: Toni Linjama

Varusta Suomi! -kampanjan alku Espoossa ylitti odotuksemme. Oli todella hienoa mennä yhdessä eri kirkkokunnista ja seurakunnista olevina kristittyinä pienissä tiimeissä tapaamaan omia läheisiämme. Etäyhteydellä tapaamiset onnistuivat kaikkien mielestä tässä tarkoituksessa erinomaisesti. Oli paljon lämpimiä kohtaamisia ja avointa keskustelua. Monelle läheiselle saimme kertoa ymmärrettävän evankeliumin, ja ainakin kolme osallistujien läheistä vastaanotti Jeesuksen. Monen välillä ystävyys syveni, ja saimme hyvää palautetta myös jälkeenpäin tapaamiltamme läheisiltä. Yksinäisten elinpiiriläistemme koskettavilta kyyneliltä ja tarinoilta emme voineet välttyä, kun opimme kuuntelemisen jaloja taitoja.

Kokeneetkin kristityt uudistuivat. Ilahduttavasti mukana oli myös johtavia pastoreita ja seurakunnan johtoryhmäläisiä, jotka parhaiten pysyvät näyttämään esimerkkiä seurakuntalaisille.

Moni kiitti käytännön harjoitteluiden lisäksi myös teoriapuolesta. Laadukas teoria, joka opittiin käytännössä, tarjosi meille osallistujille mahdollisuuden saada yhdessä viikonlopussa syttymisen lisäksi käytännön varusteita omaan arjen evankeliointiin.

Itse innostun siitä, kun näen, että jo yhdessä viikonlopussa osallistujat saavat kokonaiskäsityksen läheisen evankelioinnista ja opetuslapseuttamisesta, ja pääsevät alkuun tai eteenpäin omassa arjessaan Jeesuksen todistajina. Evankeliumin keskusteluista voi tulla luontevaa, iloista — sellaista, jota alkaa oikein odottaa. Viikonlopusta tarttui mukaan osallistujille varmuutta, että on hyvät varusteet, joilla päästä keskusteluissa eteenpäin. Tällaista palautetta saimme innostuneilta espoolaisilta.

Espoon viikonlopusta lähti liikkeelle myös 14-viikon XEE kurssi, johon on lähtenyt jo 15 kurssilaista espoolaisten lisäksi Helsingistä, Turusta, Lahdesta, Joensuusta ja Kokkolasta. Laadukkaat etäkokoontumiset ja käytännön harjoittelut etänä ja paikan päällä mahdollistavat monipuolisen XEE koulutuksen laajemminkin.

Tämä on mahdollista myös Lapissa. Sanoisinkin, että lappilaisten ei kannata ohittaa tätä mahdollisuutta. Mitä oletkin varannut tuolle viikonlopulle, tyhjennä kalenterisi ja varaa aikaa maailman tärkeimmälle asialle. Nyt se kannattaa! Tämä on Lapissa olevan kristityn, ja samoin seurakunnan mahdollisuus!

Ilmoittaudu mukaan ihan vasitella, vaikka saman tien.

Terkuin,
Toni Linjama
XEE toiminnanjohtaja
Rovaniemellä syntynyt