Siirry suoraan sisältöön

Luodaan evankelioimisen pöhinää Helsingin seudulla

Haluatko kertoa Jeesuksesta toisille? Nyt sinulla mahdollisuus päästä useammin kohtaamaan ihmisiä ilosanoman kanssa. Kristittyjen yhteisen Helsinki Liikkeellä -ryhmän kautta jaamme WhatsApissa toisillemme näitä mahdollisuuksia Helsingin seudulla (Hki, Espoo, Vantaa, Kerava, Tuusula, Sipoo, Nurmijärvi jne.).
 
Lähetä viesti Jari Sippolalle, 041 537 5580, jotta hän lisää sinut WhatsApp-ryhmään.
 
Miten ryhmä toimii?

Voit järjestää itse tai ystäväsi tai yhteisösi kanssa evankelioimistilanteen, johon kutsut Liikkeellä-ryhmän ihmisiä mukaan. Ja voit lähteä mukaan toisten järjestämiin juttuihin. Näitä voivat olla esim:
 • Joku päättää tavata tuttunsa ilosanomakeskustelun merkeissä tai on saanut kontaktin kyläilyä kaipaavaan yksinäiseen ihmiseen ja pyytää tapaamiseen mukaan 1-2 muuta uskovaa.
 • Evankelioimisaktioon tai ruokajakelun yhteyteen kutsutaan keskustelutiimejä kohtaamaan ihmisiä.
 • Joku lähtee baariin laulamaan karaokea tai rukoilemaan ihmisten puolesta ja kutsuu muita mukaan Liikkeellä-ryhmästä.

Kyse ei ole siitä, koetko sinä tai yhteisösi tarvitsevanne muita evankelioivia ihmisiä mukaan juttuunne. Kyse on siitä, että kaikki evankelioimisen liekkiä kantavat uskovat saisivat mahdollisuuden olla aktiivisia ja syttyä suurempaan roihuun eivätkä vahingossakaan passivoituisi.

Helsinki Liikkeellä -WhatsApp-ryhmän kautta haluamme synnyttää kristittyjen yhteistä evankelioimisen ja opetuslapseuttamisen pöhinää alueellamme. Samalla tuemme ja kasvatamme toisiamme tässä tärkeimmässä tehtävässämme ja varustamme siihen myös uusia ihmisiä.

Voit kutsua Liikkeellä-ryhmään mukaan Jeesukseen uskovia, jotka:
 • omaavat kokemusta evankelioinnista
 • haluavat olla siinä aktiivisia
 • ovat hengellisesti kypsiä ja tasapainoisia
 • jakavat ryhmän arvot

Ryhmän arvot ovat:
 1. Evankeliumi liikkeellä. Ryhmän nimen mukaisesti haluamme jokainen olla liikkeellä, aktiivisia evankelioinnissa. Jokainen määrittelee aktiivisuutensa tason itse mahdollisuuksiensa mukaan, mutta pointtina on, ettei kukaan tässä ryhmässä vain täysin passiivisena seuraile, mitä muut tekevät.
 2. Yhdessä. Innostamme toinen toisiamme mukaan yhteisiin evankelioimistilanteisiin, ja menemme yhdessä. Kenenkään ei tarvitse jäädä yrittämään yksin.
 3. Toisiltamme oppiminen. Olemme kaikki kasvamassa, ja toisiamme kunnioittaen saamme omaksua uutta evankelioimistilanteissa. Jaamme myös kokemuksia ja palautetta kohtaamisista tässä ryhmässä toisille rohkaisuksi ja oppimiseksi.
 4. Vastuullisuus. Kohtaamme ihmiset ja keskustelemme Jeesuksesta heitä kunnioittaen ja kuunnellen. Vältämme väittelyitä. Pyrimme kertomaan ilosanoman ymmärrettävästi. Emme etsi pikavoittoja, vaan johdatamme ihmisen uskoon, kun hän on siihen valmis.
 5. Opetuslapseuttaminen. Emme jätä uskoon tulleita oman onnensa nojaan, vaan kasvatamme heitä vastuullisesti. Ymmärrämme, että se on aikaamme ja voimiamme vievä prosessi. Jokaisella meistä on tärkeää olla valmius pienryhmän perustamiseen uutta uskovaa varten, ja voimme pyytää sen vetämiseen apua Liikkeellä-ryhmästä.
 6. Moninkertaistaminen. Autamme muita uskovia oppimaan ja kasvamaan, joten saamme ottaa rohkeasti ystäviämme mukaan evankelioimistilanteisiin, vaikka he eivät kuulukaan Liikkeellä-ryhmään. Arkuus tai kokemattomuus todistamisessa ei haittaa – he saavat meiltä esimerkkiä käytännössä. Voit halutessasi luoda erillisen WhatsApp-ryhmän omille ”opetuslapsillesi” tai voit jakaa Liikkeellä-ryhmän viestejä uskoville ystävillesi kutsuna evankelioimistilanteisiin, joihin olet itsekin tulossa mukaan, heitä tukien. Innostamalla ja henkilökohtaisesti varustamalla yhtäkin omaa opetuslasta evankeliointiin moninkertaistamme Jeesuksen todistajia ja toteutamme lähetyskäskyä parhaimmillaan.
 7. Pyhän Hengen voima. Emme ole liikkeellä omassa voimassamme. Saamme evankelioida levosta, ilosta, rakkaudesta ja etuoikeudesta käsin, ei pakosta. Ymmärrämme, että ihmisen kiinnostus Jeesukseen ja uskoontulo on aina Pyhän Hengen työtä. Kohdatessamme ihmisiä saamme rohkeasti ja heitä kunnioittaen harjoitella ja käyttää Jumalan antamia armolahjoja.

Tule mukaan Helsinki Liikkeellä-ryhmään ja jaa tätä kutsua Helsingin seudun uskoville, jotka täyttävät em. kriteerit! Lähetä viesti Jari Sippolalle, 041 537 5580, jotta hän lisää sinut WhatsApp-ryhmään.

Ryhmän on perustanut XEE – Evankeliointi Elämäntapana ry, kaikkia seurakuntia ja uskovia evankelioimisen ja opetuslapseuttamisen varustamisessa palveleva järjestö.
 
Sivun kuva: Carsten Przygoda from Pixabay