Siirry suoraan sisältöön

Johtajille

Mistä kaikki alkoi?

asass

Miten saan seurakuntalaiset aktivoitumaan ja kantamaan vastuuta?
Miten saan evankelioinnin toimimaan seurakunnassani?
Miten saan seurakunnan rukousyhteyden toimimaan paremmin?
Miten opetuslapseuttamista voisi toteuttaa käytännössä?

Olet varmastikin työssäsi miettinyt joitakin edeltävistä asioista. Meillä on sinulle hyviä ja huonoja uutisia. Poikkeuksellisesti aloitamme huonoista. Huono uutinen on se, että kaikki edeltävä riippuu johtajasta. Tiedämme, että seurakuntatyö on stressaavaa, ja lisäpainetta siihen ei kukaan kaipaa. Kuitenkin kaikki riippuu siitä, minkälaisen mallin annat seurakuntalaisille.

Ei, älä stressaannu, älä ärsyynny. Lue eteenpäin. Hyvä uutinen tulee seuraavaksi. 

”Olen XEE:n kautta ymmärtänyt,
että tehtäväni ei ole vain tehdä työtä itse,
vaan ennen kaikkea varustaa toisia siihen.”
– Kirjailija, seurakunnan evankelista 

Hyvä uutinen on se, ettei kaiken tarvitse loputtomiin riippua sinusta. Lyhyen aikavälin panostus voi tuottaa tuloksia vuosikausiksi eteenpäin. Näytä hyvä malli muutamille ja opeta heitä opettamaan oppimaansa eteenpäin. Pian voit huomata koko seurakuntasi toteuttavan opettamaasi mallia. Tämän aikaan saamisessa me tahdomme auttaa sinua.

”Voi kun olisimme oppineet nämä asiat jo 30 vuotta sitten!”
– Evankelista

 

”Hei, tämähän on mullistava!”
– Nuorisopastori

Voimme sinun kanssasi työntää seurakuntasi liikkeelle, jotta se saavuttaisi täyden potentiaalin Jumalan palvelijana paikkakuntasi voittamiseksi Kristukselle.

”XEE:ssä kaikki on ollut innostavaa.
Odotan kovasti päästä opettamaan muitakin.”
– Johtava pastori

Parhaiten XEE-työn luonne on ymmärrettävissä sen kehittäjän tarinan kautta:

EE-työn perustaja James Kennedyn seurakunnan jäsenmäärä hupeni nopeaa tahtia 1960-luvulla USA:ssa. Kennedy masentui, mutta Jumala näytti hänelle tien seurakunnan kukoistukseen. Hän tiivisti saamansa oivalluksen seuraaviin sanoihin: ”Jeesuksen viimeiset sanat – meidän ensimmäinen ajatuksemme”. Tällä hän viittasi Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn, jota hän tinkimättä lähti toteuttamaan koko loppuelämänsä ajan. Kennedy lähti kohtaamaan ihmisiä järjestelmällisesti evankeliumilla. Hän myös opetuslapseutti koko seurakuntansa tekemään samoin.

Kennedy kertoi evankeliumia säännöllisesti kotiseutunsa ihmisille heidän kodeissaan ja vei aina seurakuntalaisia mukaan näihin tapaamisiin. Näin koko seurakunta oppi seuraamaan pastorinsa mallia ja kertomaan Jeesuksesta aktiivisesti arjessaan. Tästä syntyi myös metodi, jota sen omaksuneet kykenivät opettamaan edelleen 2.Tim. 2:2 hengessä. Tämän seurauksena Kennedyn kuolemaisillaan olleesta seurakunnasta tuli Pohjois-Amerikan nopeimmin kasvava seurakunta. Nykyään Kennedyn mallia seurataan ympäri maailmaa, ja XEE on hänen työnsä hedelmää. (Lue koko Kennedyn tarina täältä)

Olemme luoneet seurakuntasi XEE -työn aloittamiseksi selkeän polun, jota kulkiessasi olemme tukenasi koko matkan. Polun päässä on itsenäisesti lähetyskäskyä aktiivisesti arjessa toteuttava seurakunta, joka kasvaa luonnollisesti.

Red de Multiplicacion -järjestön laatiman ”Mittaa seurakuntasi syke” -tutkimus on työkalu, jolla pystymme mittaamaan seurakuntasi elinvoimaisuuden kymmenellä eri osa-alueella. Ulospäin suuntautuva / tavoittava työ on osoittautunut olevan kaikkein heikoin lenkki seurakuntien työssä ja tässä me tahdomme auttaa seurakuntaasi. Tutkimuksen tulokset saat seurakuntasi käyttöön, eikä sen tekeminen sido sinua mihinkään. Jos näet tarpeelliseksi parantaa seurakuntasi tavoittavaa toimintaa, niin tehdään yhdessä suunnitelma XEE-työn aloittamiseksi seurakunnassasi.

Yhteistyömme aluksi työntekijämme kouluttavat seurakuntasi työntekijät tai nimeämäsi vastuuhenkilöt toteuttamaan XEE-työtä seurakunnassasi. Kokemuksen mukaan kaikkein paras tulos seurakunnan mobilisoimiseksi saadaan, jos seurakunnan johtaja itse lähtee työhön mukaan.

Mentoroimme sinua ja tiimiäsi kurssin aloittamisessa, sen aikana ja jälkeen tarpeen mukaan, jotta työmuoto juurtuisi seurakunnan vakituiseksi toiminnaksi.

”Alan pikkuhiljaa ymmärtää kuinka monipuolisesta ja
kokonaisvaltaisesta koulutuksesta XEE:ssä on kysymys.”
– Lähetyssihteeri

Aina seurakuntaa ei ole helppo aktivoida liikkeelle ja siksi autamme sinua innostamaan seurakuntalaisia lähtemään mukaan järjestämällä innostusillan. Illan aikana esittelemme XEE-kurssin, jaamme tarinoita kursseilta ja halukkaat pääsevät kokemaan evankeliumin voimaa käytännössä kokeneiden tiiminvetäjien johdolla.

”XEE:n avulla olen viimeinkin oppinut kohtaamaan ihmisiä.”
– Lähetystyöntekijä

Kurssilaisistasi valmistuu tiiminvetäjiä, jotka kouluttavat toisia rinnallasi. Kokemuksen kartuttua heistä tulee XEE-kurssiopettajia, jotka opetuslapseuttavat muita seurakuntalaisia. Muutaman kurssin jälkeen seurakunnassasi on jo suuri joukko ihmisiä, jotka kertovat ilosanomaa läheisilleen, opetuslapseuttavat uskoon tulleita ja opettavat vielä muitakin tekemään samoin.

”Sain viedä seurakuntalaiset yhteisön keskelle,
moninkertaistaa todistajia ja mobilisoida koko seurakuntaa”
– Johtava pastori

Siirrä vastuuta XEE-kursseista vastuunkantajille ja näe, miten seurakuntalaiset rakentavat seurakuntaa ohjauksessasi ja tavoittavat läheisiään evankeliumilla.

”Nyt osaan johdattaa hoitamiani ihmisiä myös uskoon”
– Seurakunnan sielunhoitaja

Mitä pidemmäksi aikaa seurakunnan johto sitoutuu kursseille ja opetuslapseuttamaan muita, sitä paremmin toiminta juurtuu seurakuntaan.

”Evankeliointi oli ennen minulle mörkö. Ei ole enää!”
– Nuorisopastori

Yhteistyöterveisin,
                 XEE-tiimi