XEE:n SYNTY

Epäonnistuminen

EE:n isä, James Kennedy päätyi raamattukoulusta suoraan pienen Coral Ridgen seurakunnan pastoriksi. Hänen evankelioivat saarnansa eivät saavuttaneet seurakuntaa, ja alle vuodessa 45 hengen seurakunta oli kutistunut 17-jäseniseksi. Turhautuneena Kennedy otti vastaan kutsun lähteä toiselle paikkakunnalle opettamaan 10 päiväksi evankelioiviin tilaisuuksiin. Tarjosihan se pienen henkisen paon epäonnistumisesta kotikentällä.

Mullistava kokemus

Georgiaan saavuttuaan Kennedy sai tietää saarnaavansa joka ilta. Mutta toinen uutinen sai hänen niskavillansa pystyyn. Joka päivä hänen olisi mentävä paikallisen pastorin kanssa koteihin – aamulla, päivällä ja illalla – jakamaan evankeliumia henkilökohtaisesti. Kennedy joutui heti seuraavana aamuna tulikokeeseen istuessaan vieraan ihmisen kotona yrittäen kirkastaa tälle evankeliumia. Puolen tunnin sekavan selostuksen jälkeen paikallinen pastori otti ohjat ja johdatti kyseisen henkilön parissakymmenessä minuutissa Kristuksen luo. Kymmenen päivän ajan Kennedy seurasi vierestä tämän pastorin työskentelyä ja sai todistaa 54 ihmisen tulevan Kristuksen yhteyteen.

Kotiin Kennedy palasi muuttuneena miehenä. Hän ryhtyi heti toteuttamaan oppimaansa ja sai todistaa ensin kymmenien, sitten satojen uskoon tulon. Käytännön harjoittelu oli alkanut tuottaa hedelmää.

Teoria ei riitä

Pian Kennedy tajusi kykenevänsä tapaamaan vain rajoitetun määrän ihmisiä. Tämän oivalluksen pohjalta hän ryhtyi kouluttamaan toisia tekemään samaa, mitä hän teki. Ajattelemattomuuttaan Kennedy teki samoin kuin monet muut ja ryhtyi pitämään evankeliointikurssia. Kurssilaiset saivat kuusi tuntia luentoja ja heidät lähetettiin yksin työhön. Tulos nolla. Muutaman kuukauden kuluttua Kennedy opetti 12 tuntia ja lähetti oppilaat töihin. Sama tulos. Nolla. Muutaman kuukauden päästä vielä syvällisempi ja monimutkaisempi koulutus. Mikään ei muuttunut. Nolla.

Lopulta Kennedy oivalsi, ettei hän itsekään ollut kolme vuotta kestäneessä seminaarissa oppinut todistamaan. Vasta kun hänet vietiin käytäntöön oppipoikana, hän alkoi oivaltaa, mistä todistamisessa on kyse. Tuo kymmenen päivän kokemus ihmisten kodeissa oli muuttanut hänen elämänsä, ja hän oli saanut varmuuden toimia Jeesuksen todistajana.

Muutos

Kennedy muutti toimintatapojaan ja päätti ottaa seurakuntalaisia mukaan koteihin kohtaamaan ihmisiä. Tästä alkoi todellinen seurakunnan muutos ja moninkertaistuminen. Coral Ridgen seurakunnasta tuli USA:n nopeimmin kasvava seurakunta. Kennedyn käytännön pohjalta perustettiin EE-palvelutyö (Evangelism Explosion/ Evankeliointi Elämäntapana). Työ on levinnyt reilussa puolessa vuosisadassa ympäri maailmaa, ja sen avulla on kohdattu miljoonia ihmisiä.

Mainittakoon vielä, että D. James Kennedy ei koskaan luopunut tavoittavasta työstä, vaan vei joka viikko seurakuntalaisiaan kohtaamaan ihmisiä koteihin lopun elämänsä ajan.

XEE on päivitetty versio EE-työstä. Työn ydin on säilynyt samana alusta asti, mutta maailma ja ihmiset ovat muuttuneet. Siksi vuosikymmenten maailmanlaajuista kokemusta on hyödynnetty ja klassinen EE on muokattu uudeksi tämän päivän ihmisiä paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi – XEE:ksi.