XEE SEURAKUNNASSA

XEE on syntynyt seurakunnan yhteydessä ja on aina ollut seurakuntaan pohjautuvaa työtä. Todistajat kutsutaan mukaan seurakunnasta, heidät varustetaan seurakunnassa, seurakunta lähettää heidät, he kertovat ilman puolusteluja seurakunnastaan, tuovat uusia uskovia seurakuntaan ja hoivaavat heitä seurkunnassa.
– D. James Kennedy – Evankeliointi elämäntapana

 

Yllä mainituista syistä XEE sopii vaivattomasti seurakunnan omaksi toiminnaksi. Suomessa olemme toteuttaneet XEE-kursseja jo 14 eri kirkkokunnassa auttaen seurakuntia ottamaan haltuun Jeesuksen antaman lähetyskäskyn “Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.” Mark. 16:15

Koulutamme seurakunnan vastuunkantajia XEE-klinikalla aloittamaan XEE-kurssit omassa seurakunnassaan. Kurssit  auttavat siirtämään evankeliumin kertomisen vastuun palkatulta henkilökunnalta koko seurakunnan yhteiseksi asiaksi. Jokainen kurssin suorittanut seurakuntalainen voi kouluttaa toisia. Näin todistajien määrä moninkertaistuu seurakunnassa luontevasti.

”XEE:ssä kaikki on ollut innostavaa. Odotan kovasti päästä opettamaan muitakin.”
– Johtava pastori

Tämän päivän ihmiset ottavat sanoman vastaan parhaiten jo tuntemiltaan ihmisiltä ja siksi on tärkeää, että mahdollisimman moni kristitty kertoo uskostaan. Tavoitteenamme XEE:ssä on että kaikki kertoisivat, että kaikki kuulisivat. XEE on ensisijaisesti ystäväevankeliointia, jossa opiskellaan kertomaan evankeliumi omassa elinpiirissä oleville ihmisille.

ENTÄ SITTEN TULEVAT SUKUPOLVET?

Toivon Polku -kurssien avulla voit varmistaa, että seurakuntasi lapset ymmärtävät mistä evankeliumissa todella on kyse. Kokemuksemme mukaan useat lapset innostuvat Raamatun sanomasta niin paljon, että ovat halukkaita kertomaan siitä myös perheilleen ja ystävilleen. Kurssin ohjaajaksi voi valmistua Toivon Polku -opettajakoulutuksessa.

“Olen harjoitellut Toivon polkua 9-vuotiaan lapseni kanssa.
On ollut hieno huomata miten innossaan hän on siitä.
Hän on heti valmis lopettamaan oman mielenkiintoisen asiansa
ja ryhtyy harjoitusoppilaakseni sitä ehdottaessani.”

– Teija