Petri Pelkonen, Lahti

Ymmärrettyäni, että Jumala tahtoo minun kertovan evankeliumia ihmisille, koin riittämättömyyttä tehtävään, mutta halusin oppia. Voittaakseni pelon kohdata erilaisia ihmisiä, menin töihin paikkaan, jonne en edes itse tahtonut. Minusta tuli kotipalvelutyöntekijä. Opin pois ihmispelosta, mutta en kuitenkaan onnistunut tuomaan ihmisiä Kristuksen luokse.

Ajattelin, etten osaa myydä asiaani oikein ja ryhdyin mainosmyyjäksi oppiakseni enemmän. Lopulta yhdistin markkinointitaidot ja vieraiden ovikellojen soittelun ja ryhdyin kauppaamaan ikkunaremontteja ovelta ovelle. Opiskelin myyntitekniikoita ja hioin esitystäni, mutta heikoin tuloksin.

Olin kuullut XEE:stä jo aiemmin, mutta en hyväksynyt ajatusta metodiin perustuvasta evankelioinnista ja välttelin koulutukseen osallistumista vaikka monet tuntemani ihmiset sitä suosittelivat.

Lopulta nöyrryin ja osallistuin XEE klinikalle. Tuo kokemus ei vielä muuttanut paljoakaan näkemyksiäni, mutta ymmärsin klinikan aikana tehtyjen käytännön harjoitteluiden kautta, että XEE:n metodin avulla oli helppo kohdata ihmisiä.

Klinikan jälkeen osallistuin XEE-kurssille tiimin vetäjänä. Tämän kurssin aikana vakuutuin XEE:n toimivuudesta. Muut tiimit kertoivat palautekeskusteluissa kuinka evankeliumi oli muuttanut kohdattujen ihmisten elämiä. Sitten viimeisellä kurssikerralla tiimini sai johdattaa yhden kurssilaisen isovanhemmat Kristuksen yhteyteen. Sain kokea valtavaa iloa ja erityisesti iloita kurssilaiseni kanssa kun hengellinen yhteys isovanhempien kanssa syntyi.

Päätin lähteä tekemään evankeliumin työtä XEE:n kautta ja lopulta minut palkattiin mukaan työhön. Olen saanut viime vuosien aikana nähdä ja kuulla lukemattomien ihmisten tulevan uskoon. Uskoon tulot ovat upeita, mutta parasta työssä on kuitenkin nähdä uskovien ihmisten kasvavan Jesuksen opetuslapsina.