VASTUUNKANTAJILLE

VASTUUNKANTAJILLE

Miten saan seurakuntalaiset aktivoitumaan ja kantamaan vastuuta?
Miten saan evankelioinnin toimimaan seurakunnassani?
Miten saan seurakunnan rukousyhteyden toimimaan paremmin?
Miten opetuslapseuttamista voisi toteuttaa käytännössä?

Olet varmastikin seurakuntatyöntekijänä miettinyt joitakin edeltävistä asioista. Meillä on sinulle hyviä ja huonoja uutisia. Poikkeuksellisesti aloitamme huonoista. Huono uutinen on se, että kaikki edeltävä riippuu sinusta. Tiedämme, että seurakuntatyö on stressaavaa ja lisäpainetta siihen ei kukaan kaipaa. Kuitenkin kaikki riippuu siitä, minkälaisen mallin annat seurakuntalaisille. Ei, älä stressaannu, älä ärsyynny. Lue eteenpäin. Hyvä uutinen tulee seuraavaksi. 

”Olen XEE:n kautta ymmärtänyt,
että tehtäväni ei ole vain tehdä työtä itse,
vaan ennen kaikkea varustaa toisia siihen.”
– Kirjailija, seurakunnan evankelista 

Hyvä uutinen on se, ettei kaiken tarvitse loputtomiin riippua sinusta. Lyhyen aikavälin panostus voi tuottaa tuloksia vuosikausiksi eteenpäin. Näytä hyvä malli muutamille ja opeta heitä opettamaan sitä eteenpäin. Pian voit huomata koko seurakuntasi toteuttavan opettamaasi mallia. Tämän aikaan saamisessa me tahdomme auttaa sinua.

”Voi kun olisimme oppineet nämä asiat jo 30 vuotta sitten!”
– Evankelista

”Hei, tämähän on mullistava!”
– Nuorisopastori

Voimme sinun kanssasi antaa alkusykäyksen seurakunnallesi, jotta se voisi saavuttaa täyden potentiaalinsa Jumalan palvelijana tämän kansakunnan voittamiseksi Kristukselle.

”XEE:ssä kaikki on ollut innostavaa.
Odotan kovasti päästä opettamaan muitakin.”

– Johtava pastori

Parhaiten XEE-työn luonne on ymmärrettävissä havainnollisen tarinan avulla:

EE-työn perustaja James Kennedy toimi kuolevan seurakunnan pastorina. Kennedy ei alistunut kohtaloon, vaan löysi avaimen menestyvän seurakunnan toimintaan. Hän tiivisti oivalluksensa näin ”Jeesuksen viimeiset sanat, meidän ensimmäiset ajatuksemme”. Tällä hän viittasi Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn, jota hän lähti toteuttamaan koko loppuelämänsä ajan tinkimättä. Hän myös opetuslapseutti koko seurakuntansa tekemään samoin.

Kennedy alkoi kertoa evankeliumia säännöllisesti kotiseutunsa ihmisille heidän kodeissaan ja vei aina seurakuntalaisia mukaan näihin tapaamisiin. Näin koko seurakunta oppi seuraamaan pastorinsa mallia. Seurauksena Kennedyn kuolemaisillaan olleesta seurakunnasta tuli Pohjois-Amerikan nopeimmin kasvava seurakunta. Nykyään Kennedyn mallia seurataan ympäri maailmaa, ja XEE on hänen työnsä hedelmää. (Lue koko tarina täältä)

 

Mistä tiedän onko XEE oikea toimintamuoto seurakuntaamme?

Voimme aloittaa yhteistyön tekemällä seurakunnallesi Red de Multiplicacion -järjestön laatiman ”Mittaa seurakuntasi syke” -tutkimuksen. Näin saat kuvan seurakuntasi elinvoimaisuudesta ja voimme selvittää yhdessä, missä vaiheessa tavoittava työ on seurakunnassasi. Tutkimuksen tekeminen ei sido sinua mihinkään, mutta jos näet tarpeelliseksi parantaa seurakuntasi tavoittavaa toimintaa, niin tehdään yhdessä suunnitelma XEE-klinikan järjestämiseksi ja toteutetaan se seurakuntasi vastuunkantajille.

”Alan pikkuhiljaa ymmärtää kuinka monipuolisesta ja
kokonaisvaltaisesta koulutuksesta XEE:ssä on kysymys.”
– Lähetyssihteeri

Kun olet kouluttautunut XEE-klinikalla tai käynyt XEE-kurssin ja toiminut myös tiiminvetäjänä, voit ryhtyä XEE-opettajaksi seurakunnassasi. Mentoroimme sinua kurssin aloittamisessa, sen aikana ja jälkeen tarpeen mukaan, jotta työmuoto juurtuisi seurakunnan vakituiseksi toiminnaksi.

Kurssin aloittamiseksi voimme autta sinua innostamaan seurakuntalaisia tulemaan mukaan kurssille järjestämällä innostusillan. Illan aikana halukkaat pääsevät kokemaan evankeliumin voimaa käytännössä kokeneiden tiiminvetäjien johdolla.

”XEE:n avulla olen viimeinkin oppinut kohtaamaan ihmisiä.”
– Lähetystyöntekijä

Kurssilaisistasi valmistuu tiiminvetäjiä, jotka kouluttavat toisia rinnallasi. Kokemuksen kartuttua  tulee kurssiopettajia, jotka opetuslapseuttavat muita seurakuntalaisia.

”Sain viedä seurakuntalaiset yhteisön keskelle,
moninkertaistaa todistajia ja mobilisoida koko seurakuntaa”
– Johtava pastori

”Nyt osaan johdattaa hoitamiani ihmisiä myös uskoon”
– Seurakunnan sielunhoitaja

Siirrä vastuuta XEE-kursseista vastuunkantajille ja näe, miten seurakuntalaiset rakentavat seurakuntaa ohjauksessasi ja tavoittavat läheisiään evankeliumilla. Mitä kauemmaksi aikaa seurakunnan johto sitoutuu opetuslapseuttamaan muita, sitä paremmin toiminta juurtuu seurakuntaasi.

”Evankeliointi oli ennen minulle mörkö. Ei ole enää!”
– Nuorisopastori